assembly

Modelleren van stroming en warmteoverdracht met CFD

CFD heeft vele toepassingen, enkele voorbeelden:
  • Afzuiging en ventilatie (HVAC) in gebouwen, bijv. kantoren, geconditioneerde opslag, cleanrooms, of in tunnels
  • Menging en warmteoverdracht in chemische processen, warmtewisselaars, ovens
  • Externe stroming: windbelasting van gebouwen, windmolens
  • Evalueren van veiligheid: verspreiding van warmte, koeling van batterijen
InsPyro heeft een team van ervaren CFD-ingenieurs met diverse achtergronden, zodat steeds een goed antwoord op uw vraag kan worden gevonden.

Inzicht in flowfenomenen door combinatie van CFD en proceskennis

Met CFD-modellering bekomt u inzicht in de stroming in uw proces, en kan u aanpassingen aan het ontwerp doorrekenen. De invloed van een designbeslissing kan zo worden geŽvalueerd vooraleer de installatie of het apparaat wordt gebouwd. Eveneens wordt vaak voor bestaande installaties bekeken welke aanpassingen het effectiefst zijn, dit binnen de bestaande ruimte of andere beperkingen, zoals beschikbare druk

CFD specialisten tot uw dienst

Vertrouw op InsPyro's specialisten om de geometrie te modelleren op basis van uw tekeningen of CAD-files, de randvoorwaarden te specifiŽren, de resultaten te interpreteren, en met praktische aanbevelingen te komen. In overleg bepalen wij mogelijke aanpassingen op basis van uw of onze ideeŽn en ervaring, om tot een optimaal resultaat te komen. Voordelen van het samenwerken met externe specialisten:

  • Dieper procesinzicht
  • Oplossen van ontwerpproblemen
  • Hydrodynamica en thermisch gedrag voorspellen
InsPyro gebruikt ANSYS of OpenFOAM software om steady-state, dynamische, reactieve en/of thermische flowberekeningen uit te voeren. Simulaties met meerdere fasen, zoals vaste deeltjes in een gas of vloeistof, bellen in een vloeistof, vrij oppervlak (klotsen en kolken) en zo meer vormen hierbij ook geen probleem.


cyclone streamlines-zoom

CFD voorbeelden

CFD analyse kan vele soorten problemen aanpakken. Vaak kan het helpen om het ontwerp aan te passen of de parameters te definiŽren waarbij het proces, de verluchting, de belasting... optimaal functioneert. Enkele voorbeelden, gebaseerd op projecten van InsPyro:

Complementair aanbod

Deze CFD service is complementair aan onze andere diensten:

Contacteer ons voor meer informatie, wij gaan graag het gesprek met u aan over uw uitdaging.

created by madebyan.be